Las’ că vezi tu!

 

 

 

„A nu ierta e ca și cum ai bea o sticlă cu otravă și a spera să moară cei ce ți-au greșit” – Citat din autor necunoscut.

 

– Vom vorbi la telefon despre asta, să nu-ți imaginezi că vom purta această conversație pe messenger!

– Da, normal că vorbim la telefon.

– Mai suntem împreună?

– ….nu cred că mai pot…

– Ești o CURVĂ!

 

Ăsta a fost începutul a 4 ani de abuzuri emoționale și verbale. 4 ani în care a trebuit să-mi blochez emoțiile pentru a putea ieși întreagă din țipete, șantaj, gelozii absurde, jigniri, despărțiri la fiecare ceartă.

Poate o să întrebi de ce am stat. Nu întreba. Este același motiv pentru care atâtea femei stau în relații/căsnicii abuzive.

Am avut norocul să am totuși o personalitate tare. Să înțeleg ce am de rezolvat la mine și să mă rup. E adevărat, am avut nevoie de ajutor extern. Nu am putut să mă desprind singură din punct de vedere emoțional.

După ce m-am desprins a urmat o perioadă de revenire. Însă ce s-a întâmplat a fost că am ajuns să-l urăsc. Să-i doresc răul. Să-i arunc în cârcă toate greșelile pe care le făceam în noua relație. Să nutresc gânduri de răzbunare. Și parcă toate începeau cu „las’ c-o să vezi tu”.

Pentru că așa era mai ușor. Mai la îndemână. Cum să-l iert? Adică de ce ar merita el iertarea mea? Ce a făcut el ca să merite iertarea mea?

Când nu ne dăm nouă șansa de a ierta pe cei ce ne-au greșit, cărăm după noi traumele vechi și nu le dăm ocazia să se vindece. Nu ne dăm spațiul să credem că merităm ceva mai bun. A nu ierta se simte ca și cum am invita din nou abuzatorul în viața noastră și a-i da o nouă șansă să ne rănească din nou.

A ierta însă este o nouă șansă la noi înșine. Iar tu meriți. Meriți să te vindeci, să fii bine și să nu mai cari după tine povara aspră a lui „nu sunt suficient de bun/ă”.

Te provoc azi: fă o listă cu toate lucrurile pe care nu le poți ierta la cineva. După care spune cu voce tare că îl/o ierți pentru fiecare din acele lucruri în parte. Exemplu mai jos:

„Te urăsc pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai” è „Te iert pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai”.

Repetă până când simți că ușor ușor te eliberezi.

Pentru că a ierta este o reîntoarcere la tine și împăcare cu tine.

Citește și:

Las’ că vezi tu!

Las’ că vezi tu!   „A nu ierta e ca și cum ai bea o sticlă cu otravă și a spera să moară cei ce ți-au greșit” – Citat din autor necunoscut. - Vom vorbi la telefon despre asta, să nu-ți imaginezi că vom purta această conversație pe messenger!- Da, normal că vorbim la telefon.- Mai suntem împreună?- ....nu

Vreau să fiu prințesă!

Vreau să fiu prințesă! În ultima vreme am auzit des întrebarea „când erai copil, ce voiai să fii când te faci mare?”. Și mereu am zis actriță sau medic. Însă niciodată parcă nu era aproape de mine răspunsul ăsta dar altul nu aveam. Zilele trecute, fiind în duș (al doilea loc din baie

„Seen”

„Seen” Acum câteva săptămâni am dat peste postarea asta. Și m-a atins. M-a atins pentru că eu sunt acea persoană care îți citește aproape instant mesajul. Și când îl citește, îți și răspunde imediat. Încerc mereu să mă port cu oamenii în online așa cum aș face-o dacă am fi față-n față. Am trecut și

2020-12-03T01:41:50+03:00