Las’ că vezi tu!

 

 

 

„A nu ierta e ca și cum ai bea o sticlă cu otravă și a spera să moară cei ce ți-au greșit” – Citat din autor necunoscut.

 

– Vom vorbi la telefon despre asta, să nu-ți imaginezi că vom purta această conversație pe messenger!

– Da, normal că vorbim la telefon.

– Mai suntem împreună?

– ….nu cred că mai pot…

– Ești o CURVĂ!

 

Ăsta a fost începutul a 4 ani de abuzuri emoționale și verbale. 4 ani în care a trebuit să-mi blochez emoțiile pentru a putea ieși întreagă din țipete, șantaj, gelozii absurde, jigniri, despărțiri la fiecare ceartă.

Poate o să întrebi de ce am stat. Nu întreba. Este același motiv pentru care atâtea femei stau în relații/căsnicii abuzive.

Am avut norocul să am totuși o personalitate tare. Să înțeleg ce am de rezolvat la mine și să mă rup. E adevărat, am avut nevoie de ajutor extern. Nu am putut să mă desprind singură din punct de vedere emoțional.

După ce m-am desprins a urmat o perioadă de revenire. Însă ce s-a întâmplat a fost că am ajuns să-l urăsc. Să-i doresc răul. Să-i arunc în cârcă toate greșelile pe care le făceam în noua relație. Să nutresc gânduri de răzbunare. Și parcă toate începeau cu „las’ c-o să vezi tu”.

Pentru că așa era mai ușor. Mai la îndemână. Cum să-l iert? Adică de ce ar merita el iertarea mea? Ce a făcut el ca să merite iertarea mea?

Când nu ne dăm nouă șansa de a ierta pe cei ce ne-au greșit, cărăm după noi traumele vechi și nu le dăm ocazia să se vindece. Nu ne dăm spațiul să credem că merităm ceva mai bun. A nu ierta se simte ca și cum am invita din nou abuzatorul în viața noastră și a-i da o nouă șansă să ne rănească din nou.

A ierta însă este o nouă șansă la noi înșine. Iar tu meriți. Meriți să te vindeci, să fii bine și să nu mai cari după tine povara aspră a lui „nu sunt suficient de bun/ă”.

Te provoc azi: fă o listă cu toate lucrurile pe care nu le poți ierta la cineva. După care spune cu voce tare că îl/o ierți pentru fiecare din acele lucruri în parte. Exemplu mai jos:

„Te urăsc pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai” è „Te iert pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai”.

Repetă până când simți că ușor ușor te eliberezi.

Pentru că a ierta este o reîntoarcere la tine și împăcare cu tine.

Citește și:

Povestea concedierii mele

Povestea concedierii mele Acum mai bine de 15 ani mă întâlnisem cu gașca să jucăm un whist. Eram mulți, jucam și pe perechi, ca să nu rămână nimeni pe-afară. Evident, mai mult contau discuțiile dintre noi decât jocul în sine. Whistul era doar un pretext. Și din caterincă am ajuns și la ceva mai

Cancerul care nu ucide

Cancerul care nu ucide Un articol puțin diferit dar pe care îl consider teribil de necesar. Am lucrat și lucrez cu persoane care au fobie de a merge la medic. Rațional știu și ei cât de important este. Emoțional este un blocaj care are la bază diferite momente inoportune sau chiar traumatizante. Lucrurile acestea

Go to Top