Las’ că vezi tu!

 

 

 

„A nu ierta e ca și cum ai bea o sticlă cu otravă și a spera să moară cei ce ți-au greșit” – Citat din autor necunoscut.

 

– Vom vorbi la telefon despre asta, să nu-ți imaginezi că vom purta această conversație pe messenger!

– Da, normal că vorbim la telefon.

– Mai suntem împreună?

– ….nu cred că mai pot…

– Ești o CURVĂ!

 

Ăsta a fost începutul a 4 ani de abuzuri emoționale și verbale. 4 ani în care a trebuit să-mi blochez emoțiile pentru a putea ieși întreagă din țipete, șantaj, gelozii absurde, jigniri, despărțiri la fiecare ceartă.

Poate o să întrebi de ce am stat. Nu întreba. Este același motiv pentru care atâtea femei stau în relații/căsnicii abuzive.

Am avut norocul să am totuși o personalitate tare. Să înțeleg ce am de rezolvat la mine și să mă rup. E adevărat, am avut nevoie de ajutor extern. Nu am putut să mă desprind singură din punct de vedere emoțional.

După ce m-am desprins a urmat o perioadă de revenire. Însă ce s-a întâmplat a fost că am ajuns să-l urăsc. Să-i doresc răul. Să-i arunc în cârcă toate greșelile pe care le făceam în noua relație. Să nutresc gânduri de răzbunare. Și parcă toate începeau cu „las’ c-o să vezi tu”.

Pentru că așa era mai ușor. Mai la îndemână. Cum să-l iert? Adică de ce ar merita el iertarea mea? Ce a făcut el ca să merite iertarea mea?

Când nu ne dăm nouă șansa de a ierta pe cei ce ne-au greșit, cărăm după noi traumele vechi și nu le dăm ocazia să se vindece. Nu ne dăm spațiul să credem că merităm ceva mai bun. A nu ierta se simte ca și cum am invita din nou abuzatorul în viața noastră și a-i da o nouă șansă să ne rănească din nou.

A ierta însă este o nouă șansă la noi înșine. Iar tu meriți. Meriți să te vindeci, să fii bine și să nu mai cari după tine povara aspră a lui „nu sunt suficient de bun/ă”.

Te provoc azi: fă o listă cu toate lucrurile pe care nu le poți ierta la cineva. După care spune cu voce tare că îl/o ierți pentru fiecare din acele lucruri în parte. Exemplu mai jos:

„Te urăsc pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai” è „Te iert pentru că niciodată nu recunoșteai când greșeai”.

Repetă până când simți că ușor ușor te eliberezi.

Pentru că a ierta este o reîntoarcere la tine și împăcare cu tine.

Citește și:

Asumarea riscurilor versus Zona de confort

Asumarea riscurilor versus Zona de confort Prefață: acest articol face parte din seria #povesteata, la care mai adaug #povesteîmpreună. Partea a doua a articolului este scris de o cititoare care a și ales subiectul pe care să scriem, tocmai din dorința de a putea să-și clarifice deciziile. „Rău cu rău, dar mai rău fără

Eu, când îmi e dor…

Eu, când mi-e dor... Tu ce faci când îți e dor? Atunci când mergi pe stradă, sau ești în mașină sau poate pur și simplu stai relaxat undeva și te lovește o amintire, din senin, care aduce cu sine conștientizarea faptului că unele momente nu se vor mai întoarce niciodată. 👫 Prima iubire. 🐈 Primul

Go to Top