Gândește-te la primul lucru care îți vine în minte despre ceea ce știi sau ceea ce poți face și spune-mi, cu mâna pe inimă, că poți sau știi acel lucru 100% prin forțe proprii, fără să existe cel mai mic ajutor de la altcineva.

Eu zic că nu există.

Încă de când ne naștem, cineva e acolo. Ne ține de mână, ne dă un sfat, ne învață ceva, ne susține, împrumută, ajută, uneori enervează și agasează. Dar mereu e cineva acolo care e parte din dezvoltarea și progresul nostru.

Tandem

Aflat la a 3-a ediție, Tandem aduce pe scenă perechi de speakeri. Oameni ce se cunosc și au o relație, indiferent de natura ei (parteneri de viață, rude, prieteni, parteneri de afaceri, prieteni etc) care spun aceeași poveste, fiecare din perspectiva proprie.

Misiunea Tandem este să promoveze „împreună”. Să promoveze comunicarea, deschiderea, ascultarea activă și dorința de a face lucrurile să meargă alături de persoanele relevante din viața noastră.

Pentru că nu reușim niciodată singuri.

Unde? Când? Cum?

Evenimentul va avea loc pe data de 8 februarie 2025.

Accesul în sală se va face începând cu ora 9:30, urmând ca la 10:00 să fim punctuali și să începem evenimentul.

Evenimentul va dura 4 ore și va include o pauză de brunch delicios, apă, cafea și ceai.

Locația este Mindspace Business District, lângă Metrou Pipera.

Unde? Când? Cum?

Evenimentul va avea loc pe data de 8 februarie 2025.

Accesul în sală se va face începând cu ora 9:30, urmând ca la 10:00 să fim punctuali și să începem evenimentul.

Evenimentul va dura 4 ore și va include o pauză de brunch delicios, apă, cafea și ceai.

Locația este Mindspace Business District, lângă Metrou Pipera.

Pentru că spiritul Tandem mereu este împreună, la un bilet cumpărat, al doilea este la un preț super special.

Cum decurge evenimentul?

Ediția a III-a, sub numele „De mână cu tine”, va aduce pe scenă speakeri din zona de familie și educație. 6 tandemuri minunate cu care vei avea ocazia să interacționezi și să le pui pe toate întrebările pe care ți le dorești.

Fiecare tandem va avea la dispoziție 30 de minute pentru a-și spune povestea și pentru a interacționa cu tine.

Cine sunt ei poți vedea mai jos:

Sonia Neagoe și Andrei Bratu

Andrei Bratu este actor, improvizator, trainer și fondator al teatrului de improvizație Improteca. A studiat actoria clasică și, în prezent, urmează cursurile de masterat în Managementul Instituțiilor Teatrale la UNATC București. De asemenea, Andrei deține o diplomă de electrician și are o pasiune pentru ciuperci, plante și viața în natură.

Sonia Neagoe este analist HR într-o companie multinațională și urmează cursuri de improvizație și canto. A studiat sinteza muzicologică și istoria artei.

S-au întâlnit acum șapte ani în Vamă, iar aproape patru ani au avut o relație la distanță. De mai bine de trei ani, trăiesc împreună. Deși au personalități foarte diferite, formează o echipă solidă și se completează perfect.

Aylin și Andra Pintican

Andra este mamă. Mama lui Aylin si-a lui Sibel. Este Povestitor de Rost.

Aylin este, de 15 ani încoace, antrenorul de viață al Andrei.

Andra și Aylin vin pe 8 februarie pe scena Tandem să povestească cum arată aceeași poveste, cea a plecării Andrei pe vas, din două filtre total diferite:

  • Prin ochii mamei care pleacă
  • Prin ochii fetiței de 4 ani care rămâne

Ioana Dăncescu și Alexandra Neagu

Ioana este psiholog și psihoterapeut specializat în psihoterapia traumei și terapie de cuplu. O știe de mulți ani pe Alexandra. Au crescut împreună și procesul lor a trecut prin numeroase etape. Au fost ani cu de toate dar mai cu seamă le-au adus în dar rodul unei munci în care amândouă s-au implicat.

Alexandra a avut la 17 ani contact cu psihoterapia, lucrând timp de un an cu un psihoterapeut specializat în terapia cognitiv comportamentală. La 25 de ani mâncatul compulsiv și depresia au îndemnat-o să se întoarcă în terapie. La aproape 32 de ani știe că o parte din ea vrea să trăiască cu orice preț și luptă pentru asta de când s-a născut. Știe că sunt părți din ea care sunt curioase, curajoase, empatice, perseverente, bune si iubitoare, si părți care sunt anxioase, negativiste, temătoare si într-o suferință mare. Pe toate a învățat să le accepte și să le iubească alături de psihoterapeutul ei, Ioana, care o însoțește in această călătorie de 14 ani, cu multă empatie si răbdare.

Vlad Pappa și Micaela Borborici

Amândoi pasionați de artă și design, s-au cunoscut în anul 2 al facultății de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” și au construit o echipă atât profesional cât și în plan privat.


Două persoane complementare care reușesc, prin comunicare, să navigheze cu success provocările ce apar, construiesc împreună și găsesc un echilibru între pasiune și prietenie, timp împreună și separat, muncă în echipă și lucru independent, seriozitate și distracție. Ca într-un puzzle, caută mereu să îmbine cât mai ușor mediul profesional, prietenii și familia.


Împreună de mai bine de 20 de ani, o jumătate din viață au mers în Tandem și vin să vă povestească câteva din secretele lor.

Irina Crocker și Silvia Stelea

Irina este Health Account Manager la o firmă de asigurări. Își petrece timpul liber educând oamenii în privința comunității celor cu dizabilități de vedere, fiind un ambasador foarte dedicat al acesteia.

Este o mândră membră a Echipei Paralimpice de Tir cu Arcul, participând în prezent la Campionate Mondiale.Independența este una din valorile sale cheie, facilitate de câinele ei ghid – Clifford. Crede cu fermitate în impactul pozitiv al egalității, diversității și incluziunii, arătând cum acestge valori pot crește inovația, productivitatea și starea de bine la locul de muncă.

Silvia este antreprenor și mama a două fetițe adorabile. A îmbrățișat o atitudine pozitivă, ce i-a permis să ducă o viață frumoasă, în ciuda afecțiunii genetice care a lăsat-o cu doar 1% din vedere. A început ca manager al unui salon de frumusețe și pe măsură ce vederea i s-a deteriorat a făcut tranziția spre a deveni maseur terapeut, speaker motivațional și voluntar al ONG-urilor care susțin persoanele cu deficiențe de vedere.

Se mândrește cu poziția de membru al echipei Telios Care, unde furnizează servicii de telemedicină. Militează pentru acest tip de serviciu în special pentru cei nevoiași. Visează să devină gazdă TV, pentru a arăta că „dizabilitatea este abilitate”. Este și ea membră a Echipei Paralimpice de Tir cu Arcul, reprezentând cu mândrie țara la Jocurile Mondiale IBSA pentru nevăzători și la Jocurile Mondiale de Tir Paralimpic.

perechea de speakeri Tandem 2025 Silvia Stelea si Irina Crocker

Simona și Silvia Mitrea

Sunt Simona, pasionată de educație, specific, de problematica copiilor cu abilități înalte. Sunt cercetător – practician în acest domeniu, trainer, economist, mamă și soție.

Câteva dintre realizările profesionale: am scris o lucrare de doctorat care poate fi folosită de decidenți pentru a reglementa problematica copiilor cu abilități înalte; am creat prima școală, din România, pentru această categorie de copii; am susținut zeci de workshop-uri și prezentări în școli, companii și comunități de părinți; am acreditat, la Ministerul Educației Naționale, primul program de formare pentru profesorii din sistemul de învățământ preuniversitar, în domeniul educației copiilor cu abilități înalte; am organizat, alături de încă două instituții prestigioase, prima conferință internațională pe teme de interes din educație, cu accent pe zona de “gifted education”; am primit premiul GFEL, TOP 100 Leaders in Education; am fost nominalizată de Revista Business Magazin, la categoria Inovație și Cercetare în Educație, Ediția 2023; am fost nominalizată de Revista Capital, în Top 100 Manageri din România, Ediția 2023.

Sunt Silvia, am 18 ani. Îmi plac științele (biologie si chimie) și doresc să urmez o carieră în conservarea biodiversității. Doresc să călătoresc și să descopăr lumea cât se poate de mult, astfel încât lucrez în acest sens pentru a studia în afara țării și a-mi deschide noi uși către viitor. îmi plac provocările și încerc să ies cât mai mult din zona de confort, un motiv pentru care particip și la acest eveniment. Sunt introvertită, dar nu timidă, așa că îmi plac dezbaterile și conversațiile deschise.

Per Perry Zizzi and Lestat Monroe

Lestat and Perry have been together for a quarter century. Their long relationship has taken them from London to Paris and, in 2003, to Bucharest. Their twins (a boy and a girl) were born in 2010 in the United States.

 

In 2020, they put their heads together with a number of multinational businesses to form the Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC). While focused on equity, diversity and inclusion, the RCCC functions as a traditional business chamber, meaning that its primary purpose is to promote in various ways the financial success of its members. This is done by treating ED&I not as a cost center but rather as an opportunity to expand sales, attract and retain employees, enhance the pool of available suppliers and improve the corporate profile.

Hai și tu la Tandem