Afis Improvizatia in public speaking

Improvizație în Public Speaking

A lua cuvântul în fața unei audiențe generează clar emoții. Că sunt ele de entuziasm, expectativă, nerăbdare, anticipare, dorință sau de teamă, panică, stres, anxietate, vorbitul în public vine cu emoții la pachet. Emoțiile sunt bune. Înseamnă că îți pasă. Că vrei să iasă bine. Că există o motivație.

Cum ar fi dacă ce ai simți înainte de a ține un discurs ar fi doar emoții pozitive?

La cursul de Improvizație în Public Speaking vei învăța să te simți în largul tău în fața unei audiențe, să ai mereu cuvintele la tine și să transmiți corect mesajul pe care-l ai.

Cursul va fi online, pe zoom, în datele de 3 și 5 mai, de la ora 8:00 la 10:00. Dimineața, da 😊. Începem ziua cu spor și voie bună, pentru că acest curs îți va aduce încredere de sine și zâmbet pe buze.

De ce improvizație și nu un curs obișnuit de vorbit în public?

Când ai timp să repeți un discurs, să-l pregătești, să-l finisezi, să-l înveți, lucrurile sunt sub control. Ca la un examen, teama trece în momentul în care ai totul învățat. Însă ce faci în momentul în care ți se cere, ad-hoc, să povestești ceva ce nu ai pregătit? Ți se pune la interviu o întrebare la care nu te aștepți? Ești întrebat la comisia unui examen ceva care te ia prin surprindere? Ești rugat într-o întâlnire despre care nu știi prea multe să iei cuvântul și să vorbești despre tine?

Acestea sunt doar câteva exemple. Și tocmai de aceea improvizație. Marii actori își doresc să se întâmple în piesa lor de teatru ceva neașteptat care să-i facă să fie mai naturali, să-i scoată din rutină și să-i provoace.

Iar TU ești actorul principal în viața ta. Joci rolul vieții tale în fiecare zi. Merită și MERIȚI să te bucuri să-l trăiești. Merită și MERIȚI să savurezi neprevăzutul.

Merită și MERIȚI să te mândrești tu cu tine și să ai încredere de sine crescută.

De ce să participi?

  • Ai un job care presupune adesea să ții prezentări;
  • Vrei să te descurci mai bine în situații neprevăzute (interviuri, examene, evaluări, situații de vânzare și negociere etc);
  • Vrei să ai mai multă încredere în tine;
  • Îți dorești să iei mai des cuvântul și să-ți spui părerea clar și răspicat;
  • Ai nevoie să faci pace cu emoțiile tale, să vă împrieteniți și ele să constituie o susținere importantă pentru tine;
  • Vrei să te distrezi atât în cadrul cursului cât și în momentele ulterioare.

Acest curs este perfect pentru dorințele și nevoile tale. La sfârșitul lui te vei întreba „oare de ce m-am temut așa?” și vei aștepta cu nerăbdare următoarea oportunitate de vorbit în public.

Hai să ne cunoaștem

Mă numesc Cristina Ursu. Sunt pasionată de oameni și-mi place să vorbesc. Să spun povești. Să dau din casă (nu prea mult, că nu-i frumos 😊). Sunt absolventă de Psihologie. Sunt Trainer de dezvoltare personală de 15 ani, Coach în carieră și Psihoterapeut Cognitiv-Comportamental. Adică înțeleg foarte bine mecanismele ce stau la baza temerilor și blocajelor tale și dețin instrumentele pentru a te ajuta să le depășești și să schimbi tiparele.

Sunt organizator TEDx și pentru trei ediții am pregătit și pregătesc speakerii ce ne-au onorat cu prezența și ideile lor minunate.

Sunt actor amator. De 7 ani joc în piese de teatru și fac show-uri de impro. Cea mai mare reușită este aceea de a fi jucat pe scena TNB în cadrul Festivalului Național de Improvizație.

Dispun, deci de un pachet de exerciții și jocuri specifice actoriei și improvizației care te vor ghida pe drumul corect în construirea unui discurs.

Aștept cu drag să ne cunoaștem și să-mi spui și tu povestea ta 😊.

Ce vom face în cele două zile de curs?

Două zile, cu pauză între pentru a lăsa informațiile să se așeze, ne vom întâlni dimineața, înainte de programul de muncă, pentru a ne energiza și a începe ziua cu voie bună și încredere. Cursul va fi online din mai multe motive importante (ancora importantă oferită de confortul mediului cunoscut de acasă, protecția ecranului, deschiderea oportunității către persoane din mai multe colțuri ale lumii)

3 mai – ora 8:00 🌤️

  • Ne cunoaștem
  • Ice breaker
  • Exercițiu de asocieri
  • Identificarea poveștilor din viața noastră
  • Practică de discurs improvizat
  • Debrief și feedback

5 mai – ora 8:00 🌤️

  • Ice breaker și luarea pulsului
  • Exercițiu de improvizație „Poveste împreună”
  • Acomodarea cu elementul de surpriză
  • Gestionarea întreruperilor și pierderii de idei în discurs
  • Practică de discurs improvizat
  • Debrief și feedback

Cui se adresează programul?

  • Celor ce au un blocaj când vine vorba de luat cuvântul în public, mai ales în situații neprevăzute;
  • Celor ce lucrează în domenii umaniste, ce presupun multă interacțiune cu oamenii;
  • Celor ce își doresc un plus de spontaneitate în viața lor;
  • Celor care au de făcut prezentări impromptu;
  • Celor ce vor să se pregătească pentru o competiție;
  • Celor ce vor să fie mai confortabili cu a fi în centrul atenției și cu expunerea;
  • Inclusiv speakerilor cu experiență care nu au avut oportunitatea până acum de a face discursuri improvizate.

Ce primești prin participare?🏅

Când eram în școala generală am fost bullied. Venisem de la o școală de cartier într-o școală de renume din centrul capitalei. De la fetița dezinvoltă și plină de viață, am ajuns o pre-adolescentă inhibată, ce nu zâmbea niciodată în poze și care mai mereu se ascundea. Pentru că am avut parte de mult bullying, judecată, etichetări și râsete înfundate când deschideam gura să spun ceva.

Așadar vei primi voie bună. Înțelegere. Feedback și interacțiune. 0 judecată și etichetare. Vei primi blândețe.

Vei mai primi:

  • 30% reducere la o sesiune individuală cu mine (în valoare totală de 150 lei) pe partea de coaching și pregătire de discurs;
  • 25% reducere pentru modulul de weekend pe tematica „Public Speaking”, unde vom lucra tehnici de structură de discurs, elemente de storytelling, research, feedback și construire de discursuri tip TEDx.

Investiția ta și detalii suplimentare

Investiția ta este la un nivel competitiv: 250 lei, cu early bird 200 lei dacă te înscrii și faci plata până la data de 15 aprilie inclusiv.

După confirmarea plății vei primi pe mail factura și linkul de conectare.

Vei avea nevoie să ai camera pornită pe perioada cursului. În Public Speaking este foarte important contactul vizual și interacțiunea, lucruri care se pot realiza doar având camera pornită.

Locurile sunt limitate la 8 participanți pentru a putea adresa nevoia fiecărei persoane și pentru a fi de valoare pentru fiecare.

Cristina Ursu aka The Betterist is a very generous person, as a general attitude, and one who manages to put you in front of those questions that can generate powerful, meaningful and thus useful insights. I also appreciate her calm, respectful and nonjudgemental attitude in coaching and counselling. Indeed one to check out in case you look for some career and/or personal development – as, at the core of it, these are not different topics but intertwined ones. Being a better human being, in all ways that matter to you, makes you a better professional. Thank you Cristina, cool working with you.

-Cristina

„Mulțumesc, Cristina Ursu, nu doar pentru sfaturile practice, ci și pentru mediul cald și primitor pe care-l creezi în trainingurile tale!”

-Bianca